Nyheter

Svært smittsomt virus kan føre til synstap.

 • Posted on: 19 October 2012
 • By: Thomas Haugen

Svært smittsom virus-epidemi løs i Tromsø
Virus fører til alvorlig utbrudd av betennelser. Eksisterer ingen god behandling
mot viruset.
Tord Olander Pedersen (Nordlys).
torsdag 18. oktober 2012, kl.16:50
(
Nordlys
): I en pressemelding melder smittevernsoverlege Glenn Severinsen i Tromsø kommune
at det har brutt ut «en epidemi av hissig øyebetennelse forårsaket av et virus (adenovirus)
hvor mange pasienter har fått alvorlige keratokonjunktivitter (øyebetennelse som
kan ramme hornhinnen) som i verste fall kan gi synsskader».

Tags: 

Lovende forskning og behandling for RP.

 • Posted on: 20 July 2012
 • By: Thomas Haugen

Det forskes på mange områder for å finne en behandling for diagnosen Retinitis Pigmentosa. Se www.rpfn.no for mer informasjon om dette fra RP-foreningen i Norge.
Norges Blindeforbund har publisert en artikkel om en lovende behandling som trolig kan gi bedre syn til enkelte med RP.

Artikkelen limer jeg inn sammen med lenken til nettsaken.

Slik kan mange blinde se igjen.

 • Posted on: 19 July 2012
 • By: Thomas Haugen

I over 10 år har jeg fulgt med på forskningen rundt kunstig syn. Mitt synstap er progredierende og i mange år har det vært snakket om muligheten for implantater og andre tekniske løsninger.
Det er svært spennende å registrere at det nå stadig oftere dukker opp rapporter om forskning som er positiv på dette feltet og at nytteverdien blir større og større.

Derfor får for tidlig fødte dårlig syn.

 • Posted on: 19 June 2012
 • By: Thomas Haugen

Ny dansk forskning viser at det er mange flere årsaker til at for tidlig fødte får dårlig syn. Vanligvis nevnes kun skader på netthinnen, men denne forskningen belyser at også hjerneskader fører til redusert syn hos disse barna. Egentlig er dette ikke så merkelig når vi tenker på synsskadene som kan oppstå hos personer som får hjerneslag.

Teksten under er hentet fra www.forskning.no som publiserte denne saken 19 juni. Nederst i saken legger jeg inn lenken til selve nettsaken.

Jungelhåndboka 2012 er nå klar.

 • Posted on: 13 June 2012
 • By: Thomas Haugen

Når et synstap oppstår blir mange stillt ovenfor en helt ny verden av retigheter,lover, tjenester og aktører. Det kan bety at det blir utfordrende å forstå og å få oversikt over hvor man skal henvende seg og hvordan regelverket fungerer. Dette har Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon forstått og har nå lansert Jungelhåndboka 2012.

Jeg limer inn omtalen av håndboka og nederst i teksten finner du lenken til siden der du kan bestille Jungelhåndboka 2012.

Portalen www.sansetap.no lanseres i september!

 • Posted on: 13 June 2012
 • By: Thomas Haugen

www.sansetap.no vil du finne "alt" du trenger om synstap, hørselstap og kombinert syn- og hørselstap. Nettstedet har vært under utvikling og 6. september kan du være til stede når portalen presenteres i full skala.

Jeg har sakset inn en nettsak der du blantannet finner omtale av innholdet på nettstedet, samt program og påmeldingsinformasjon til arrangementet 6. september. Nederst i teksten legger jeg inn lenken til selve nettsaken.

Vil den nye Mac'en være brukervennlig for synshemmede??

 • Posted on: 13 June 2012
 • By: Thomas Haugen

Jeg er blant de som synes at produktene fra Apple er både stilige og tilgjenglige. Det har medført at jeg både har en Iphone og en Macbook Pro.

Det blir derfor spennende å se om den nye Macbook'en fortsetter den gode standarden og om vi som ikke har normalt syn vil ha stor glede av ogsådette produktet.

PC World Norge publiserte 12 juni en stor artikkel om førsteinntrykket av den nye Macbook'en og artikkelen kan du lese her:
http://www.idg.no/pcworld/article247436.ece

Sider