Organisasjoner

Rapport om nytteverdien av rehabiliteringstilbud for synshemmede ble lagt frem under aksjonsuka.

  • Posted on: 21 June 2012
  • By: Thomas Haugen

Norges Blindeforbund gjennomfører hvert år en aksjonsuke der de setter fokus på ulike forhold som er viktige for blinde og svaksynte. I år var det rehabiliterings som sto i sentrum.Gjennom store og små markeringer skapte de blest om temaet og viktigheten av rehabilitering for synshemmede ble understreket av en fersk rapport.

Teksten under er hentet fra Norges Blindeforbunds nettsider og jeg limer inn lenken til nettsaken i bunnen av teksten. Via den lenken finner du også muligheten for å laste ned selve rapporten og du får tilgang på interessant intervjuer med mere.

Ekstrem uke for ungdom med RP.

  • Posted on: 15 June 2012
  • By: Thomas Haugen

På Retinitis Pigmentosa foreningen i Norge sine hjemmesider, www.rpfn.no, fant jeg en invitasjon som både ga meg et sug i magen og gjorde meg glad for at jeg ikke lenger regnes som undom. Alder er her en grei unnskyldning dersom aktivitetene dette arrangementet tilbyr skremmer vannet av deg også :-)

Jeg limer inn lenken til nettsaken nederst i teksten.

Retina International arrangerer verdenskonferanse i juli og du er invitert.

  • Posted on: 15 June 2012
  • By: Thomas Haugen

Retina International er en paraplyorganisasjon og omfatter blant annet diagnosene Retinitis Pigmentosa og Macula degenerasjon. I juli arrangerer de en verdenskonferanse i Hamburg og du kan delta.

På Retinitis Pigmentosa foreningen i Norge sitt nettsted, www.rpfn.no, har jeg hentet mer info og nederst i teksten finner du en direkte lenke til konferansens påmeldingssider.

Verdifullt med likemannsarbeid i arbeidslivet.

  • Posted on: 13 June 2012
  • By: Thomas Haugen

For mange kan det være verdifullt å møte en likemann. En person som selv har mistet syn og som har en form for skolering. Min erfaring er at dette også kan være nyttig når det kommer til temaet synstap og arbeid. Jeg la derfor spesielt merke til saken som ble publisert i ukens nyhetsbrev fra Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon. De har hatt en samling der blant annet Mental Helse presenterte sitt likemannsarbeid innenfor arbeid, også kallt Mentorer. Dette tilbudet er inspirert av Mentorene til Norges Blindeforbund.

Jungelhåndboka 2012 er nå klar.

  • Posted on: 13 June 2012
  • By: Thomas Haugen

Når et synstap oppstår blir mange stillt ovenfor en helt ny verden av retigheter,lover, tjenester og aktører. Det kan bety at det blir utfordrende å forstå og å få oversikt over hvor man skal henvende seg og hvordan regelverket fungerer. Dette har Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon forstått og har nå lansert Jungelhåndboka 2012.

Jeg limer inn omtalen av håndboka og nederst i teksten finner du lenken til siden der du kan bestille Jungelhåndboka 2012.